пʼятницю, 1 червня 2012 р.

Боржава 2012


Найскладніший момент поїздки в гори - це вибір маршруту. В Карпатах безліч чудових місць для відпочинку на велосипеді, і як тільки випадає нагода туди поїхати, хочеться побувати одразу всюди. Але кінець-кінцем ми зібралися піднятися на Боржаву, всетаки, давно вже там не були

Хотілося стартувати із Лавочного, але Укрзалізничне "ноухау" повідміняло деякі зупинки електрички Львів-Мукачево, тому нам довелося їхати у Воловець. Але, як то кажуть, немає нічого поганого, що би не було на краще! Приїхали у Воловець і смачно перекусили!


Дальше асфальтом покотилися до Гукливого, переїхали через невеликий перевал і спустилися у Подобовець. По дорозі нас назрів дощик, трошки змокли, але вже через кілька хвилин дощ припинився і більше нас не турбував.


У Пилипці, безумовно вирішили скористатися таким благом цивілізації, як крісельний підйомник. На ньому ми зекономили трохи сили і набрали 500 метрів висоти. Дальше - пішки.



До вершини Гемби підйом крутий, переважно штовхали велосипед, їхати було важко. З Гемби беремо курс на Великий Верх - трохи крутого спуску і знову підйом!



Час від часу зупинялися зробити фотографію... так і забрели на Великий Верх (1598м.). о 15:00 ми вже сиділи і їли банани. Часу було вдосталь.


 



А відпочивши - приступили до найцікавішої частини нашої поїздки - спуск у Воловець! Як би не було, а з гори завжди приємніше їхати ніж в гору!



З Великого верху до Воловця я б поділив спуск на три частини.


1. Великий верх - метеостанція: спуск не для новачків, крутий і капризний, швидко не поїдеш - але у техніці повправлятися можна! 

2. Від метеостанції до в'їзду в ліс: секція дрібного каміння! :) Крутизна спуску менша, можна непогано розігнатися, але підступні маленькі камінчики помилки не пробачать! Треба бути обережним, ну і підспустити тиск в шинах - реально дуже виручає!



3. Від початку лісу - до Воловця: повна лафа! Тут важко ще щось додати, ТРЕБА ЇХАТИ! 

А взагалі, не встигли моргнути, як вже опинилися у Воловці і знову заїхали у наш улюблений ресторанчик на вечерю! 

Поїздка була суперова, +5 до досвіду, +10 до техніти, +100500 до класно проведеного часу!








1 коментар: