вівторок, 4 червня 2013 р.

ПилиПеЦь


На цей раз ми вирішили познайомити свої велосипеди із Пилипецькими спусками. Два тижні безрезультатного очікування доброї погоди і ми вирішуємо їхати у Пилипець за будь-яких умов. Усі добре знають як буває з погодою в Карпатах - в одному селі падає дощ, а в сусідньому - світить сонце. Тому ми все  ж надіялися, що нам може пощастити з погодою!




Але чим ближче ми були до місця призначення - тим більше розуміли що нас чекає... Погода  дійсно мала свої плани і не дуже хотіла прислухатися до наших оптимістичних очікувань і мрій. 

Тим не менш, ми вже майже приїхали, і вертатися додому "з порожніми руками" ніхто не збирався. Тож прямуємо до крісельних підйомників у Пилипці. На вулиці дощ, підйомники стоять, йдемо на розвідку...

На щастя (а може і навпаки) нас потішили, що підйомник буде працювати. Тож купляємо абонемент, складаємо велосипеди, екіпіруємось хто як може і ми вже готові підкорювати омріяні спуски.


Нас чекали 20-хвилин романтичної мандрівки на підйомнику з сильним бічним вітром, дощем і температурою за бортом близько +7 градусів... ну, але все, що нас не вбиває, робить нас сильнішими :)


З превеликою радістю злізаємо з підйомника і штовхаємо велосипеди ще трохи вгору, до початку траси, щоб зігрітися. Робимо останню "чисту" фотку, і вперед!


Перший раз їдемо трасою "Горілас". Мені вона подобалася найбільше, тому я намовив усіх спробувати... Ми були свідомі, що залишитися в таку погоду не вдасться ніяк, тому не старалися  особливо пригальмовувати на болоті, чи минати калюжі - їхали від душі.



Кілька хвилин і ми повністю з ніг до голови були в болоті, крім цього продовжував падати дощ, тому особливого бажання і можливості робити фотографії не було. Траса була справді мокра і слизька. Місцями хлопцям на кантрійних велосипедах доводилося зводити велосипед пішки. На спуску ми миттєво розігрілися, хоч зовсім не крутили педалі.

Неподалік підйомника Ігор наїхав на розбиту пляшку і пробив колесо. Довелося клеїти... 


Мене кортить з'їхати по тій трасі ще раз, але народ не дуже хоче такого екстріму. Поки латали колесо вирішили наступний раз поїхати по простішій трасі, яка називається "Романтика".

Хоч найбільшою "романтикою" в цей день всетаки були  посиденьки на підйомнику... страшна холоднеча!

Спуск на "Романтиці" справді простіший, швидкісний. Але повсюду були калюжі і потоки води... словом, ми не скучали... 

Всім привіт від Юри :)


На спуску ми знову промерзли, Юра з Ігором не мали особливого бажання знову сідати на підйомник. Але ми з Тарасом таки були намірені ще покататися... Зустрічаємо ще двох мтбшників із Запоріжжя, знайомимося, чекаємо коли знову запустять підйомник.


І знову 20 дууууже холодних хвилин у кріслі. Хотілося якнайскоріше спуститися понижче, де немає вітру і трохи зігрітися. Але наші дороги розходяться. Тарас - на "Романтику", я знову на "Горілас", а куди поїхали хлопці із Запоріжжя - не знаю, більше ми їх не бачили. Відірвавшись по-повній на спуску, оцінивши погоду і своє положення, ми вирішуємо, що все ж на сьогодні досить.


Тим часом Ігор з Юрою знайшли і замовили нам сауну, щоб відігрітися. Нам пощастило, що відразу була можливість прийняти душ і заодно відмити велосипеди.


Втрачати було нічого... :)


Але на цьому наші пригоди не закінчилися. Не знаю з чим це пов'язано, але довелося дооовго чекати, доки сауна нормально нагріється. Більше години сиділи в сауні у светрах, грілися і клацали телефонами. Але врешті-решт вона таки хоч якось нагрілася, ми пропарилися і скупалися у джерельній воді!


На закуску нас чекала "українська" дорога додому... що найцікавіше, у Закарпатті між селами ямки на дорозі були полатані, і хоч авто хитало, але можна було їхати. Але як тільки ми проїхали знак "Львівська область" на трасі Київ-Чоп, де нам ще величезний знак побажав "Щасливої дороги", почався справжній екстрім... Величезні і глибочезні ями, які місцями просто неможливо обїхати... це печально! 

Але сподіваємося, що ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ! :)


1 коментар:

  1. Відео круте))) настрій підносить) після такої мийки мій телефон щен навіть працює)

    ВідповістиВидалити